dinsdag 13 september 2011

Ziekenhuis dag 72

Ik voel me vandaag niet lekker. :-(

Dat heeft met verschillende dingen te maken. Ik zal het zo kort mogelijk proberen op te schrijven.

Gistermiddag moest ik halsoverkop weg voor een nieuwe picclijn. De insteek van mijn oude was ontstoken dus moest hij er per direct uit. Hij was al zo vanaf vrijdagavond en dat heb ik zaterdagochtend gelijk aan gegeven. Maar ja, weekeind he, en dan doen we graag rustigjes aan en dus vergeten we het op te schrijven. Slordigheidje van de afdeling. (goh, heb ik dat eerder geschreven?)

Voordat ik weg ging voor de picclijn had ik een kleine crisis. Ik was benauwd en ook mijn astrup (bloed uit de slagader waarin de gassen gecontroleerd worden) was niet goed. Dus de zuurstof omhoog met kapje, pred meer dan verdubbeld, magnesium erbij en aan het beademingsmachientje. De hele mikmak moest dus ook mee naar de picclijn plaatsing. Een enorm gedoe. En voor de oplettende lezers, ja, daar mocht ik óók gewoon zo naar toe, gewoon zo hun op mijn bed, niks op of aan zo over de gang (logisch he?)  Eenmaal daar aangekomen moest de lijn in mijn andere arm (links). Ik wist van te voren dat dit een probleem zou worden. Om de een of andere reden gaat dat ALTIJD lastiger. Zo ook nu. Na het verdoven en zo'n 5 keer aanprikken lukte het niet. Dus op naar een andere plek, een stuk lager. Opnieuw verdoven (fijn hoor) en bij de 4e poging lukte het. De lijn zat in een grote ader. Alleen lag die ader onder een spier of zo en dus hebben ze daar dwars door heen geprikt. Lekker. Daarbij hebben ze ook een zenuw geraakt waardoor ik nu al vanaf gisteren vanaf mijn pols door de linkerkant van mijn hand zo naar mijn pink een vreselijk stekende pijn heb. Een soort kramp gevoel. Hij is niet verkrampt, er is niks aan te zien en ik kan er gewoon alles mee, maar het doet gewoon pijn. Dit moet binnen 2 dagen weg trekken, zo niet moet er verder naar gekeken worden. Dus nu heb ik alweer een mooie dikke zwarte bovenarm vol met gaatjes en een pijnlijke pols/hand/vinger.

Eenmaal 2,5 uur verder en terug op de afdeling bleek dat op de terugreis mijn beademingsmachientje gesneuveld was. Tenminste, hij doet het nog wel, maar het dingetje waar ik de zuurstof op aan moet sluiten was afgebroken. Dus kon ik de beademing wel op zetten, maar dan kreeg ik geen zuurstof. Dat ging dus niet. Maar de arts ging regelen dat er iemand kwam met een oplossing of met een andere. Niemand meer gezien. Slordigheidje van de afdeling.....(Goh) dus heb ik vannacht met een gewoon zuurstofkapje geslapen. Mijn sat was gisteravond te laag voor zuurstof door een neusbril. Anders had ik die nog in kunnen doen en dan het kapje van de beademing er over heen, maar dat ging dus ook niet.

Gevolg is nu dat ik hier doodmoe zit, want ik was benauwd vannacht en kon niet slapen en als ik sliep rustte ik niet uit. Met een zere pols/hand/vinger. Met een dikke pijnlijk bovenarm. Met longen die dicht zitten en met een beademingsmachien waar ik weinig aan heb op het moment.

Fijn, heel héél fijn. Ik ben dan ook echt in een topstemming.......

4 opmerkingen:

  1. Wat een hoop narigheid weer allemaal. Sterkte. rust maar een beetje uit zou ik zeggen. Ben aan het werk is ook niet top hoor maar toch wel heeel veel beter dan in het zh. Kom gauw weer langs. x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Ilsie
    Jeetje jeetje wat een gedoe weer,hoop dat het allemaal snel wat opknapt en geregeld wordt.
    Gisteren een lange dag daar in Friesland,om 8.30 vertrokken en om 19.30 thuis,maar wel goed dat we gegaan zijn hoor...Kevin vanmorgen ook ziek zijn bed uit,maar een dagje thuis blijven...vandaag een beetje rommelen in huis en ja het huishouden he...,nou joh hoop dat je snel weer wat opknapt,hou je taai,kus van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Ilse,
    Wat een toestand weer. Ongelofelijk die afdeling waar je op ligt. Heel veel sterkte maar weer en de groeten van mijn moeder die komt hier net binnen.
    Liefs, A-M

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo meis ik weet bijna 1 ding je moet daar zo snel mogelijke vandaan kkkk ziekenhuis, je wordt er alleen mar zieker . hou je goed he gr xxxx

    BeantwoordenVerwijderen