maandag 10 oktober 2011

Ziekenhuis dag 99 Groningen dag 8 op IC deel 2

Ilse is op de IC en blijft daar sowieso vannacht. Het duurde allemaal erg lang voordat er iets gedaan werd. De lijn in haar slagader moest en zal er per se in voordat ze haar gingen beademen. Dat lukte uiteraard niet. Ilse had dat al vaak aangegeven, maar toch werd her geprobeerd. Op haar bovenarm, polsen en liezen. Na 8 pogingen en dus ook 8 keer verdoven had ze er genoeg van. We waren inmiddels ruim 3 uur verder en er was nog niks gebeurd. Toen namen ze een gewoon bloedgas af, dat ging wel en lieten de lijn even voor wat het was. Deze waardes waren weer acceptabel en dus geen reden meer om haar te intuberen en beademen. Iets waar Ilse het niet mee eens is. Ze gaat altijd op en neer, heeft altijd wel een paar goede minuten / uren en dan stort ze weer in. Dat heeft ze daar ook verteld maar er werd niks mee gedaan. Ze ligt nu dus op de IC en ze kijken en wachten. Zoals altijd wachten kijken wachten kijken. Tot het weer mis gaat zegt Ilse. Die is het er niet mee eens, wilde gewoon beademd worden vannacht, zodat ze er morgenochtend van af kon en weer met lucht terug naar de afdeling kan. Wel zijn ze 2 soorten AB gestart omdat er op de foto iets te zien was. Dus ze ligt nu op de IC, maar word niet beademd of zo. Ze kijken het aan, als het weer slechter gaat (wat Ilse zelf wel verwacht, ze zegt dat ze dat voelt, dat de longen nog niet 'open' zijn) word er weer een losse bloedgas geprikt en als die slecht genoeg is gaan ze beademen. Afwachten dus wat er gaat gebeuren, of ze benauwder word of niet. We zullen het wel merken vannacht en jullie horen morgen weer van me..Als Ilse morgen zelf haar blog kan lezen zal ze het zeker heel leuk vinden dat jullie allemaal van die leuke en lieve reacties hebben geplaatst, dat doet haar goed! Een beetje steunende woorden...... Ze zal best blij zijn dat de site weer gewoon werkt zoals het hoort.
Dittie

10 opmerkingen:

  1. Oh, oh, wat is het soms toch moeilijk om te luisteren naar patienten die ervarings-deskundig zijn. Snap best dat er protocollen zijn, maar toch. Wordt dus in ieder geval weer een bonte blauwe Ilse. Hopelijk komt Ilse de nacht redelijk door en zo niet laat ze ze dan aub snel in slaap maken zodat haar lichaam weer even rust krijgt. Heel veel sterkte jullie samen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Ilse en Dittie,

    Snel weer opknappen, hoor......ik hoop dat je je rust krijgt vannacht......en laat die Groningers maar mooi naar je luisteren!!

    Dittie, jij ook veel sterkte.....beide bedankt voor jullie mooie kado en kaartjes....

    Ik hoop er volgende week weer bij te zijn en dan goed nieuws van Ilse te horen.....

    Zet 'm op, lieve Ilse!!

    Groetjes, Wanda (en de mannen.)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey,jeetje dacht ga gauw ff lezen op mijn werk.....maar had het niet zo verwacht,hoop dat jullie nu allebei al slapen dat zou lekker zijn,hopelijk morgen een betere dag,hou jullie taai,dikke kus van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meissie!!

    Wat balen zeg dat je nu toch zn terug val hebt! Je bent daar in goede handen dus het komt goed!
    Hoop dat je de nacht rustig doorkomt!

    Liefs Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi meid, wat jammer dat je weer zo moet vechten en wachten op dat zíj het slecht genoeg vinden...t is wel beetje herkenbaar die frustratie! k Hoop dat je hoe dan ook een goede nacht hebt en je moeder ook. sterkte voor allebei! Hou je taai lieve meid!
    xxx
    Jorine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Ilse,

    Ik kan niet achter blijven met reageren hoor.
    Ik hoop zo ontzettend dat je snel weer wat fitter bent, je hebt je er de laatste dagen in rotterdam zo goed door heen geslagen dan moet dit gewoon een enorme tegenvaller zijn.
    Ik wens jou én je moeder het allerbeste daar in het hoge noorden en dat je maar snel weer naar rotjeknor kunt afreizen naar je eigen kamertje, geen ic en zo!

    Kop op, weet dat ook al ken ik je neit ik toch vaak aan een dappere strijder denk ( ja dat ben jij dan!)

    Hartelijke groeten
    Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hee lieverd,
    We hebben uitgebreid bericht vanmorgen en eigenlijk hoopte ik na je laatste bericht dat je inmiddels zou slapen. Maar nee, ook hier eerst weer aankijken en wachten en ondertussen raak je alleen maar totaal uitgeput. Dan beter inderdaad een nacht echt rust voor je longen en morgen weer wat beter verder, zoals je zelf ook zei. Ik hoop dat de ab hun werk snel gaan doen en je snel weer wat opknapt. Dit is echt goed shit, om het nog netjes te zeggen...
    Sterkte voor jullie allebei, ik denk aan jullie!
    Dikke knuffel uit Zwijndrecht

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve Ilse,
    We denken enorm veel aan je.
    Wat een verhaal weer, en jammer dat er niet naar je geluisterd word. We hopen dat je snel weer op de afdeling ben. Dikke kus van ons.
    Johan Wendy Daan en Bram

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha Ilse, Zet hem maar weer op, jammer dat deze tegenslag er weer bij zit. Liefs, Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hoi ilse en dittie
    heel veel sterkte daar in groningen, jammer dat het tegen zit, maar je bent intussen niet anders gewend.Misschien is de snurkende buurvrouw weg als je terug op je kamer komt:)
    groeten vam Marieke

    BeantwoordenVerwijderen