donderdag 20 oktober 2011

Ziekenhuis dag 109

Vandaag heb ik niet zo veel nieuws. Vannacht lekker geslapen, ik kan eigenlijk wel weer dag en nacht slapen, ben zó moe.... Maar ik probeer overdag zo veel mogelijk wakker te blijven zodat ik nog een beetje normaal dagritme af. De ketanest pomp zijn we aan het afbouwen, dus dan is dat wel belangrijk. Misschien voorkom ik daar voor een deel de ellende mee dat ik 's nachts niet kan slapen. Die pomp zijn we dus aan het afbouwen op mijn verzoek. Als ik alles van te voren had geweten hadden ze hem niet eens aan mogen sluiten. Nu loop ik met een infuus alleen voor een beetje vocht en die pomp. Als ik had geweten dat alle medicatie gestopt zou worden had ik gezegd, stop die ketamine dan ook maar ergens waar de zon niet schijnt, ik hoef hem niet. Dan had ik wel een tijdje last gehad van die onrust en zo, ook geen pretje, maar goed. Tegelijkertijd was er dan geen reden meer geweest om me hier te houden en was ik nu dus lekker thuis geweest. Maar ja, ik troost me maar met de gedachte dat het maar tot 2 november is en dat ik daarna hier nooit meer terug kom. Hooguit bij mijn eigen longarts op de poli, want zij is wel oke, maar verder niet. Echt balen dat zij nu op vakantie is. Zodra ze terug is volgende week wil ik een gesprek, een gepland gesprek, ze maakt er maar even tijd voor zodat ik haar alles kan vertellen van de afgelopen dagen. Dan kan zij misschien daarna met Groningen overleggen over of ik daar mag blijven of niet en zo niet wat ze dan moeten doen voordat ik daarvandaan naar huis kan.

Het is al donderdag en nog steeds is de helft van mijn pillen er niet. Ik verrek inmiddels van de pijn, de ontsteking is duidelijk aan het groeien, meer pijn, meer slijm, meer hoesten, meer zweten, meer moe, meer hoofdpijn, meer zuurstof nodig etc. Ze hadden me een ventanyl pleister gegeven, per ongeluk de dubbele dosering van wat voor geschreven was, maar daar kwamen ze pas achter toen hij er al een paar uur op zat, dus toen hebben ze hem maar laten zitten. Maar ik werd daar gisteren zo niet lekker van. Vreselijke hoofdpijn, duizelig, moe-suffig. Kortom vervelende klachten en voor de pijn hielp het werkelijk niets, want nu ik hem er al meer dan 12 uur af heb kan ik niet zeggen dat de pijn erger word, dus ik ben blij dat ik hem eraf heb gehaald... Ik moet om 11 uur longfunctie blazen, die zal ongetwijfeld fantastisch goed zijn, stelletje gekken. Gisteren was een aardige verpleegkundige. Ja, ze zijn hier heel zeldzaam, maar zo heel af toe werkt er eens één! Zij heeft geregeld dat vandaag het pijnteam terug komt omdat ze het 'geen stijl en onprofessioneel" vond hoe het gegaan is. Ik heb gezegd dat ik geen behoefte heb aan de arrogante vent die hier dinsdag was, die mag van mij weg blijven. Ik wil gewoon de 2 mensen die voor me zorgden voor ik naar Groningen ging, daar kon ik mee lezen schrijven, nooit problemen mee gehad, we waren het altijd eens. Maar die lamlul van dinsdag hoef ik niet meer te zien, dus ik ben benieuwd. Ik ben ook heel benieuwd welke arts er vandaag visite komt lopen. Ik heb gisteren het UMCG gebelt en kreeg daar gelijk de arts aan de lijn die al die tijd voor me gezorgd had. (dat moet je hier eens proberen, dan ben je minstens een uurtje of 5/6 verder) Hij zei dat hij het goed overdragen heeft, zowel op papier als telefonisch. Maar nadat ik alles had uitgelegd beloofde hij om naar de zaalarts hier te bellen om nog eens duidelijk uit te leggen hoe dat nou zat met die pijnstilling. Ik heb er niks meer van gehoord, maar ik vertrouw er op dat hij dat gedaan heeft. Ook die verpleegkunde van gisteren zei dat het onzin was, dat mijn pomp echt niet constant liep; "daar durf ik mijn handen voor in het voor te steken". Ook zei heeft het weer verteld tegen ze arts. Als hij nou van alle kanten bestookt word met het verhaal dat IK gelijk heb zal hij toch een keer toe moeten geven, toch? En het zal toch ook wel ergens één keer goed opgeschreven staan?! Maar goed, wat ik me dus afvroeg is welke zaalarts er komt. Meestal als er 'gedoe' is is die persoon -of dat nou een arts of een pleeg of iemand anders is- INEENS de rest van de week vrij, hebben ze dienst op de ehbo, staan ze in de andere gang of zitten ze op de poli. Alles om jou in ieder geval te ontlopen. Maar dat maakt mij niet uit als dat gebeurd, ik onthou het allemaal wel. Ik GA gelijk krijgen! ;-)

4 opmerkingen:

 1. lieve ilse ik ben bij liesbeth aan het logeren we heben boodschappen gedaan ik heb playmobil gekocht en ik ga bij liesbeth in bed slapen ik hoop dat je gouw een betje beter word kkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuusssssssssss daan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He die Ils
  Jeetje wat moet je er nog van zeggen he,luisteren is best moeilijk,hoop dat je snel alles krijgt wat nodig is,dat je niet zieker gaat worden,doe je best he,hou je taai he,kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Ilse,

  Wat een verhalen allemaal weer. Het wordt er niet beter op. Snel weer naar Groningen en niet meer terugkomen. Is ook veel mooier daar. Ik ga een paar daagjes op pad maar vanaf zondag volg ik je weer. Liefs en groet aan je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heey meis,

  De verhalen over het ziekenhuis personeel worden wel steeds schandaliger, ik hoop echt voor je dat je na groningen lekker na huis mag en met mij al die mensen die hier regelmatig een birchtje achterlaten. Ik denk aan je!

  liefs en een hele dikke kus Iloon

  BeantwoordenVerwijderen