dinsdag 18 oktober 2011

Ziekenhuis dag 107

1 Groot feest.

Ik ben 3 uur terug en het is al 1 groot feest. Dacht ik nog dat ik het misschien te negatief leek allemaal. Het tegendeel blijkt waar. Het is nog veel, véél erger dan gedacht. Toen ik nog op de brancard van de ambu lag onderweg naar mijn kamer werd er al geroepen, NEE NIET DAAR!!!! Dus toen wist ik het al, een 2 persoonskamer. Ze hadden de kast open gebroken en alle spullen in een paar grote zakken geflikkerd. Letterlijk, alles door elkaar, 1 grote teringzooi. Dus daar was ik al heel gelukkig mee. Als kapper op de vuurpijl had ik nog een discussie met het pijnteam. Dat ging zo.

"we gaan je PCA (morfine) pomp niet meer starten, we geven je een pleister". (terwijl afgesproken was dat hij gewoon door zou gaan)

'Dat wil ik niet, want ik heb morfine niet continu nodig, maar het ene moment meer dan het andere. Dat is met zo'n pomp prima te regelen, maar met pleisters niet'.

"Maar je pomp liep ook continu".

'Dat is niet waar, ik kreeg alleen als ik op het knopje drukte'.

"Zo staat het niet in de papieren"

'Maar zo is het wel gegaan, dan kloppen jullie papieren niet'.

"Wij weten heus wel wat we doen en wat we opschrijven doen we, in Groningen was het ook zo".

'Dat is niet waar'.

"Dat is wel waar, einde discussie, zo is het en niet anders".

'Zo is het helemaal niet, dan belt u maar met Groningen om het te vragen, het is gewoon NIET waar'.

"Het is zo naar ons overdragen dus klopt het".

'Nee, het klopt niet'

-wel-niet-wel-niet-wel-niet-wel-niet-
-Tot meneer tot het besluit kwam;-

"Ik wil je alleen maar helpen en jij valt me aan, daar heb ik geen zin in, ik ga weg en kom niet meer terug dan zoek je het maar met de zaalarts uit hoe je die pijn op gaat lossen".

'Prima, als u me niet gelooft dan gaat u maar, en anders stuurt u maar een collega die mij eerder behandeld heeft, die zal het vast wel weten en daar heb ik nooit problemen mee gehad'.

"Nee, mijn collega's hebben dezelfde overdracht als ik dus die doen hetzelfde, je regelt het maar met je zaalarts".

'NOU PRIMA LAMLUL, SODEMITER DAN MAAR LEKKER EEN EIND OP EN JE HOEFT INDERDAAD NIET TERUG TE KOMEN MET JE ARROGANTE KOP! DAN LOS IK HET ZELF WEL OP EN ALS IK DAN MORGEN STIK OMDAT IK DOOR DE PIJN NIET MEER KAN HOESTEN WEET IK WIE IK AAN KAN SPREKEN, LOSER!
(Dat dacht ik hoor, dat zei ik niet)

Dus nu zit ik op een 2 persoonskamer, zonder pijnbestrijding en die gaat er ook niet komen. Ben er 3 uur en heb al meer gezeik gehad dan in Groningen in die 2 weken. God ik mis het nu al, wat wil ik graag terug. Ben helemaal klaar met dit pestziekenhuis, teringzooi hier. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik stik, de tijd zal het leren.......

Toen kwam het hoofd van de afdeling nog even vertellen nadat we alles weer opgehangen hadden dat het er maar weer af moest omdat de man naast me dat vast niet leuk zou vinden, die lag nu op de IC en die kwam morgen terug. NOU, DAN DOET DIE MAN MAAR LEKKER HET GORDIJN DICHT EN DAN HEEFT HIJ NERGENS LAST VAN, IK GA MIJN KAARTEN NIET VAN DE MUUR AFHALEN, IK LIG HIER AL EEN JAAR EN ER GAAT IEMAND MAAR EENS EEN KEER REKENING HOUDEN MET MIJ, IPV ALTIJD ANDERSOM, BEKIJK HET, ALLEMAAL!!!

7 opmerkingen:

 1. meid ik heb je ff gemaild ;)
  Heb ik mn record lange mailtjes sturen verbroken? :P

  Mega knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jezus meid, wat een teringziekenhuis. Je zegt het zelf en een beter woord kan ik er niet voor bedenken.

  Sammy wees me op dit blog maar nu ga ik toch vaker eens terug komen om wat te lezen over jouw bevindingen daar. Je zult me vaker tegenkomen in de reacties.

  En natuurlijk komt er weer pijnbestrijding in de vorm van morfine voor jou. Al moet ik het je persoonlijk toesturen met de post. Sammy weet me te vinden.

  Veel sterkte,
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Ilse, Je bent in ieder geval niet stilletjes binnegekomen :-) Sterkte! Liefs, Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo mijn GOD wat een zooitje daar (altijd al geweest) maar ja je moet het er wel mee doen , kan je niet iemand aanspreken die van het hele gedoe afweet. dit kan toch zo niet. gr uit Dordt
  xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey meissie
  Net je moeder gesproken,wat een kutzooi daar.....wat voorspelbaar he...maar denk wel aan jezelf he en goed van je afbijten he,als ik jou was en zin/tijd had zou ik het maar eens op papier zetten,de verpleging nu zegt misschien wel van je heb gelijk,we schrijven het op en vervolgens komt het toch weer niet over zoals het moet,nou meid hou je taai,we spreken elkaar,kus en trustte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi,
  jammer dat groningen zo ver weg is, anders kon je daar voor kiezen, maar ja het is niet anders.
  over 2 weken mag je alweer terug. Wat een vreselijk ziekenhuis is het erasmus zeg, verschrikkelijk.
  veel sterkte, groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heey Ilse.

  Ik heb je blog van Samantha gekregen. Ik ga hem nu zeker bijhouden. Hopelijk mag je snel terug naar Groningen en heelveel sterkte in Rotterdam. En hopelijk krijg je snel je behandeling weer.

  Groetjes,
  Janessa

  BeantwoordenVerwijderen