woensdag 24 november 2010

Woensdag week 9 dag 63

Goed, waar zal ik deze blog eens beginnen; ik heb zo veel te vertellen!

Eerst maar de bloeduitslagen. De infectiewaardes bleken maandag al gestegen te zijn. Toen ik gisteren vroeg waarom ze dan niet gelijk ab gestart waren zei ze ze dat ze het bloed van 'vandaag' (dus van dinsdag) af wilde wachten. Dat snap ik nou niet hè. Ik word niet beter, ben het weekeind zelfs doodziek geweest met koorts en al; dan zie in mijn bloed een infectie en ze doen NIKS. Maar goed, ik zei dus dat ik vond dat het zo niet op schoot. Dat was ze wel met me eens, maar ze wist ook niet wat ze moest doen. Ik zou de bloeduitslagen van die dag nog wel horen. 'S avonds nog steeds niks gehoord en geen ab gestart, dus ik was niet blij. Tot de verpleging ineens om 22.30 kwam zeggen dat er toch ab afgesproken was en die moest om 00.00uur starten; handig!! Maar goed.. In ieder geval een behandeling.

Mijn buurvrouw krijgt ook een behandeling. Eentje waarbij ze ieder uur haar bloeddruk moeten meten, ook 's nachts. En komen normaal de afspraken hier niet door of worden ze gewoon niet uitgevoerd; deze uiteraard wel. Dus echt IEDER uur ging de deur open en het licht aan. Ik heb dus echt geen oog dicht gedaan. Daarbij werd ik ook nog eens flink benauwd en misselijk, dus dat was top. Maar het zakte gelukkig vanzelf wel weer iets.

Vandaag is woensdag. Dus iedereen weet inmiddels wat dat betekend. Ik was net gewoon mijn dingetjes aan het doen, rustig tv aan kijken toen ik het ineens zat was. Het zweet brak me uit, was weer duizelig en misselijk en dat getril had ik ook schoon genoeg van. Dus ik de verpleging bellen om te vragen of ze mijn controles wilden doen. Misschien was er ietsmis met mijn bloeddruk of zo. Dat was allemaal prima, alleen mijn saturatie was 60!!! Ai ai! Whieuw whieuw whieuw taaatuuu taaatuuu!!!; alle alambellen gingen af! Dat had ik niet verwacht. Dat hij laag was voelde ik wel, maar zo laag?! Dus dikke dikke crisis hier. Gelijk een kapje met 15liter zuurstof op en jawel DE ZAAALARTS UIT HET OVERLEG GEHAALT!! Uit het overleg gewoon! Het oh zo belangrijke groot over leg! Maar die wist ook niet wat te doen. Dus hup volgende eruit. Mijn eigen longarts! Naaaa!! Mijn eigen longarts, niet eens de echte 'afdelingslongarts' meer! Dat doen ze dus echt nooit! Maar goed, zelfs zij wist het niet zo goed, dus kapje maar op laten en foto maken. De foto is net gemaakt. De verpleging heeft hier een uur naast me gezeten, mochten niet weg. Dus nu zit ik nog met dat kapje op en dat is echt NIET handig!! De verpleging is net even weg, want mijn saturatie is nu weer goed, 97%. Dus kan ik nu mooi even snel dit schrijven. Voel me gelukkig al weer beter nu. De artsen zitten terug in hun overleg, dus de rust is weer een beetje terug gekeerd. Ik ben benieuwd wat er uit het overleg komt en uit de foto die net gemaakt is. En ook wel of ze nu iets gaan veranderen of zo. Maar dat weet ik dus allemaal nog niet. Het is live verslag vandaag, haha! Jullie 'horen' nog wel hoe het afloopt!

3 opmerkingen:

 1. Oh, Ilse wat een ellende toch. Het houdt ook nooit eens op. Plaats mijn reaktie nu toch maar op dit adres want weet niet of je je andere mail ook elke dag lees. Ben weer op mijn werk en heb pauze dus lees dan even je nieuws. Is vandaag wel erg dramatisch. Sterkte toegewenst en hartelijke groet, José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge meid, je hebt t wel voor elkaar je eigen dr B uit het overleg gehaald :)! Maarre, da's niet zo mooi...wat een bagger saturatie..hoe krijg je dat toch voor elkaar? Was je ook mega benauwd?
  Hopelijk komen ze er gauw achter wat het was en nog beter hoe dat voorkomen kan worden!
  Sterkte joh, je zult wel brak zijn vandaag!
  k Denk aan je! Knuffel, Jorine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ilse,
  Wat ontzettend vervelend voor je. Ik hoop dat het nog steeds wat beter gaat na vannacht en vanmorgen. We hebben net jullie kaart gehad. ze vonden het erg leuk. Bedankt namens de jongens. Ik ga nu even een spelletje spelen (jenga)met Pim. Hij staat al naast me te wachten tot ik kom. Groetjes en sterkte maar weer.
  Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen