woensdag 30 maart 2011

ziekenhuis dag 21

"komt de dokter nog visite lopen?"

Vroeg ik gisteren om een uur of 12 aan de verpleging. Ik vraag naar de bekende weg dacht ik. Maandag was hij ook al zo laat, maar goed, je weet maar nooit he, ik neem liever het zeker voor het onzekere.

"Is hij nog niet geweest dan?"
 Nou nee. (anders zou ik het niet vragen he)
"Oohw, nou dan denk ik dat hij je vergeten is".
(VER-GE-TEN is? Pardon? De belangrijkste patiënt van de afdeling is hij gewoon ver-ge-ten!?)
"Heb je iets dringends dan? Dan wil ik wel vragen of hij terug komt hoor, maar eigenlijk zijn we al klaar met de visite".
(HEB.JE.IETS.DRINGENDS.DAN. Wat dacht je puur en alleen van het feit dat ik hier nog steeds zonder plan zit?)

Maar goed, dat is dus niet dringend, dus nee, hij kwam niet terug. Ik had ook niks bijzonders, en ja, ik hoor zo langzaamaan wel een beetje bij het interieur, maar héy, om me nou te vergeten.... Dat is toch niet zo netjes... Toch? Of ben ik weer aan het zeuren?

Dus voor deze week:
 • Het weekeind: geen artsen gezien
 • Maandag      : Geen nieuws
 • Dinsdag       : (bijna) Geen dokter, geen nieuws
 • Woensdag    : Geen dokter (G.O.D.)
En dus morgen alweer donderdag. Bijna een week verder een geen stap opgeschoten. Maar dan ook niet 1 ook.....

Zucht

Maar goed, ik had vandaag een positievere blog beloofd he, dus daar gaan we hoor.

Het goede nieuws deel 1 is dat ik mijn zaalarts ondanks alles (nog) wél steeds heel aardig vind. Wij begrijpen elkaar tenminste, hij luisterd naar wat ik zeg en.....ook naar wat ik niet zeg. Want wie verscheen er gisteravond na 18.00 nog helemaal uit eigen initiatief, en zonder dat ik er de hele dag over geklaagd, gezeurd en gezeken had (echt niet hoor) met een frisse glimlach alsof het 's morgens 9 uur was aan mijn bedje? Ja hoor, de zaalarts! KIJK, het kán dus wel he!? (of zou die frisse glimlach enigsinds 'nep' geweest zijn en voelde hij ook wel aan dat het een beetje lullig is om je patiënt gewoon te ver-ge-ten?) Doet er niet toe, hij nam de moeite om zélf nog even te komen!

En deel 2;
Ik ben gisteren weer buiten geweest!! YEEEHHHAAA!!
Heerlijk in het zonnetje een ijsje gegeten! En als je dan vergeet dat het het ziekenhuis is wat achter je staat zou je bijna denken dat je op de boulevard van Scheveningen zit. Je ziet van alles!
 • mensen die (te veel) ijsjes eten in de zon (zoals ik, haha!)
 • meisjes die al veel te lang niks gegeten hebben
 • 'groepjes' kijk-ons-eens-wij-zijn-wel-bijna-dokter-studenten-incl witte jas, ruitjes overhemd en lacoste schoenen
 • mensen die alleen zijn en wanhopig om zich heen zoeken wie er alsjeblieft een praatje met ze wilt beginnen
 • mensen die mij (ons) vervolgens vinden om het te hebben over dat je vandaag moet genieten want 'je weet maar nooit'.
 • 'groepjes' meisjes van een jaar of 13 met harde muziek uit mobieltjes die het hebben over hun 'ex', de 'motherfucker'. (sorry, niet mijn woorden)
 • Bejaarden stelletjes die de één aan een rollator en de ander met een stok over de stoep strompelen
 • verliefde stelletjes van een jaar of 16 die bij elkaar op schoot kruipen met een blik naar elkaar zo van begin jij mij te zoenen of andersom?
Nou ja, van alles dus.

Verder dus ja, geen nieuws he. Gisteravond een buurman gekregen, niet onaardig en wel lekker geslapen dus het kan slechter, maar alleen is natuurlijk altijd beter... Naja.....

5 opmerkingen:

 1. Ha Ilse,

  Planloos is zooooo vervelend!!
  Ik mis de rokers van buiten hahaha of ben je daar bewust niet over begonnen?
  Nou hopelijk hoor je vandaag wel iets van de dokters na het g.o.d overleg of zo....

  grtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He die Ils
  ha ha jij heb een hoop gezien buiten.....wie weet wat ze van ons dachten....aan een ijsje....zijn ze al niet dik genoeg.....ze rookt en er zit iemand naast met zuurstof.....vandaag een roze broek,gisteren dezelfde in het blauw,zou ze hem in alle kleurtjes hebben?ha ha lekker belangrijk maar was inderdaad heerlijk die zon.
  Jammer dat er nog steeds geen plan is,schiet niet echt op he.vandaag geen zon,vanmorgen bij oma geweest,ga nu mn eigen huis aan kant maken,nou joh hou je taai
  kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, leuk verhaal! Is het niet zo dat je er bijna uitkan? Als je al bijna een week niemand hebt gezien mag je dan niet gewoon bijna naar huis? Kan je heel de dag lekker in de zon zitten. Het wordt super weer. Misschien mag je wel op weekendverlof? Dat zou ook leuk zijn. Nou succes weer vandaag. Volgens mij komt de zon er aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Ilse,

  Was echt balen dat ik je gisteren niet gezien heb, hadden we samen kunnen balen. Nou ja, per sms kan ook he? Ik hoop dat ze nu eens met een plan gaan komen want dit schiet niet op. En die O2 afbouwen, daar blijven ze ook maar over bezig he? Bij mij ook altijd. Alsof je thuis geen heel circus aan medische zooi hebt staan. Als je daar 5l neemt kan dat thuis ook, boeiend. Val je heus niet van om maar eer dat daar doorgedrongen is...
  Was toch wel fijn dat we gisteren eerst langs mn schoonouders gingen nadat we bij dr B vandaan kwamen. Kon ik even die belabberde lf uit mn hoofd zetten. Gelukkig werd er ook niet naar gevraagd dus dat was mooi. Twijfelde even of ik tegen mn moeder gewoon zou zeggen dat ie ongeveer hetzelfde was gebleven maar ben toch maar eerlijk geweest. Tenminste nog een beetje een excuus voor mijn ge-niets de godganse dag. Energie voor meer heb ik niet en dat wordt mooi verklaard door die cijfers. Mooi excuus ook om vanavond lekker simpel een pizza in elkaar te flansen;-)
  Morgen mn infuus weer dus misschien dat ik msn wel aangooi. Kan toch geen kant op.
  Sterkte daar maar weer en tot snel!!
  Liefs van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ilse,
  Knap hoor dat je toch elke keer weer een leuk verhaal schrijft ondanks dat je baalt. Je kijkt inderdaad je ogen uit als je naar al die mensen kijkt. Altijd gezellig.
  Ik ga nu maar naar bed want morgen moet ik vroeg op. M'n werk dag.
  groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen