donderdag 16 februari 2012

Ziekenhuis dag 228

Haha, weten jullie wát?! Gisteren had ik de hele dag discussie met de verpleging over de pijnmedicatie. Tsja, emc zou het emc niet zijn als er eens een keer iets in 1 keer goed ging. De eerste 2 dagen ging het goed, kreeg de dosering die ik afgesproken had met mijn arts. Tot gisteren ik een nieuw flesje moest krijgen en ze er achter kwamen dat er op de medicijnlijst maar de helft stond van wat ik kreeg. Netjes dat je daar pas na 2 dagen achter komt, maar goed, het kwam me in dit geval wel goed uit. Maar toen ze er achter waren wat het dus direct uit met de 'pret' en kreeg ik nog maar de helft. En wat ik ook zei of deed, ze bleven erbij en ze gingen ook niet aan mijn eigen arts vragen hoe of wat. Nou, dan moet je net bij mij zijn, ik geef daar niet aan toe. Dus toen werd ze me zat op den duur en vond ze wel handig om een keer een gesprek te hebben met mij, een verpleegkundige en mijn arts over de 'communicatie'! En omdat ze het idee had dat we de laatste tijd nogal botsten. Mwhahahaaaa, dat geloof je toch zeker zelf niet!! Wij de laatste tijd botsen? Nee hoor, wij botsen al 7 jaar, alleen al die jaren heb ik mijn mond gehouden en nu ben ik het zat en pik het het geklungel, gezeik, geblunder, gelieg, en gedoe van deze afdeling niet meer. En dat jullie het niet kunnen hebben dat ik de waarheid vertel en jullie op jullie fouten wijs zegt meer over jullie dan over mij. En weet je, dat jullie daar niet tegen kunnen kan me echt geen f*ck schelen!! Ik ben hier namelijk niet om vriendjes te maken, maar om beter te worden. En het liefst zo snel mogelijk, en als jullie dat met jullie geklungel belemmeren zeg ik daar iets van ja! Zo! (ahum, sorry hoor, klein beetje frustratie maar, haha!) Dus een gesprek.....PRIMA!! Kom maar op hoor, zal ik eens even haarfijn uitleggen hoe het hier precies werkt. Gisteravond vast het een en ander op papier gezet. Een verpleegkundige van de avonddienst die normaal boven staat heeft het gelezen en weet je wat? Ze geeft me gelijk!! Haha, ik kan niet wachten, laat dat gesprek maar zo snel mogelijk komen!!


Dus dat was dat. Uiteraard is er gisteren niks met de pijnstilling gedaan en dus besprak ik dat net met de zaalarts. Die zegt dat mijn eigen arts het zo heeft voorgeschreven. Dat kan dus niet. Tenminste, ik snap wel wat er mis is. Ik besprak met haar dat ik ongeveer 4 keer per dag 2 x 200 microgram nodig heb. Dat zijn dus 4 keer 2 pufjes van 200 microgram, = 400 microgram per keer. De standaard dosering op deze afdeling is 100 microgram, dus mijn arts heeft 4 keer 2 pufjes van 100 microgram voorgeschreven. Maar ik kan op mijn kop gaan staan, uit het raam springen of aan het plafond gaan hangen, ze blijven zeggen dat dit de goede dosering is. Ben ik even blij dat ik afgesproken heb dat ik hetzelfde zou gaan gebruiken als ik Groningen en dat ik daar 4 keer 400 kreeg! Maar goed, het zal wel weer een tijdje duren voordat dit geregeld is. Het zou me verbazen als het voor het weekeind rond is. Maar ja, tot die tijd heb ik in ieder geval iets, beter dan helemaal niks. Maar het is zo.....bezopen.....frappant, dat er nooit, maar dan ook werkelijk nóóit eens in één keer iets goed gaat hier. Ook had ik nog discussie over de manier van innemen. Ik had hem in Groningen en de eerste dagen hier ook in eigen beheer. Zo kan ik hem nemen wanneer ik wil. Ik begin altijd met 1 spray en blijkt dat na een kwartier niet genoeg neem ik de volgende. Nee, hun moesten hem houden en als ik hem dan wilde moest ik er maar EVEN om vragen. Uhu. Even. Ik weet al precies hoe dat gaat hier. Namelijk hoe het met alles gaat. Ik bel. Met een beetje geluk is er dan binnen een minuut of 20 wel een leerling. Die zegt het niet te mogen doen en het door te geven. Vervolgens wacht ik een half uur waarin niks gebeurd. Dan bel ik weer waarop dezelfde leerling komt die mij verteld dat ze het écht doorgegeven heeft. Hoe het daarna gaat kan wisselen. Of er komt inderdaad iemand brengen wat je nodig hebt, of je wacht weer een kwartier, belt dan wéér en dan komt er iemand. Dan heb ik 1 spray binnen. Mocht ik er dan na een kwartier achter komen dat 1 spray toch te weinig is begint het circus weer opnieuw. Alleen duurt het dan vaak nog een beetje langer omdat ze net bij je geweest zijn. En dat dan 4 keer per dag, buiten alle andere dingen waarbij het ook zo gaat, zoals mijn infuus en zo. Zie je het gebeuren? Ik niet. En ik doe het dus gewoon niet. Als ik het niet in eigen beheer mag wil ik dat de arts een recept schrijft zodat mijn moeder het thuis bij de apotheek kan ophalen. Dan kan ik nemen wat en wanneer ik wil. Dus ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Of ik inderdaad de medicatie van thuis moet laten komen, wat wel een toppunt zou zijn maar wat me niet zou verbazen, of dat ik het gewoon op een normale en vooral voor mij handige manier kan krijgen... De tijd zal het leren.....

4 opmerkingen:

 1. jeeh, wat een verhaal zeg, ben benieuwd of ze deze keer beter willen luisteren.
  Ben benieuwd of het helpt, dat zou fijn zijn.
  En wanneer dat gesprek dan een keer plaats gaat vinden, want ze zijn met alles natuurlijk super vlot ............ :-s. Wel bizar dat de ene verpleeging je alvast gelijk geeft, en dus de andere collega afvalt. Fijn zo'n collega, maar voor jou wel beter dat je begrepen word.
  We lezen hier vast je verslag.

  dikke kus iloon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. k hoop dat dat gesprek gauw plaatsvindt meid en dat t een beetje wat op gaat lossen....Wat een geklungel zeg met alles. Kan me indenken dat je dat echt zo ongelofelijk zat bent!!
  Sterkte met je poot stijf houden!!
  Dikke kus
  Jorine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Ilse,

  Wat een gedoe weer allemaal. Sterkte. Wanneer kan ik langskomen? ff mailen?
  Liefs Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey die Ils
  ha ha wat een dombo,s daar.....juf ze luistert niet....spannend hoor al die gesprekjes....kom je ook een beetje de dag door,patient prominent....maar je wordt behandeld als een...ga zo door whaa,laat je niet gek maken,morgen lekker naar Paul,al die frustaties eruit lachen,zien elkaar snel,dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen