maandag 28 februari 2011

Thuis dag eeeuuuhhhmmm 20!

Zo daar ben ik weer eens een keer.


Vandaag op controle geweest bij de MDL. Alle waardes zijn nog steeds te laag zonder duidelijke oorzaak. Volgende week als ik naar de longarts moet moet ik gelijk bloed laten af nemen. Want zei hij; 'als we per se héél positief willen zijn kunnen we zeggen dat je waarde ietsje stijgt. Hij was 5 en is nu 6. Dat is nog steeds te laag, maar als het nu blijft stijgen hoeven we misschien niks te doen'. Ik hoop natuurlijk dat het stijgt, maar..... Het is al 5 jaar te laag ondanks medicatie ervoor, dus ik geloof er niet heel erg in dat dat nu de komende 1,5 week gaat veranderen, maar goed, je weet nooit hè?!
Hij zag er niet zo veel nut van in om de 'belastende onderzoeken uit 2007' nog een keer te herhalen. Mooi! Ik heb ook geen zin in nog een keer al die onderzoeken. Niet dat ik ze nou zo belastend vind hoor. Vervelend, dat wel, maar goed, hoe lang duurt een onderzoek nou eenmaal? 10 min, kwartier.. Half uur? Dan is het toch wel over. Ik vind het veel belastender dat ik hier thuis iedere dag, de héle dag op de klok moet kijken omdat tussen pil A en pil B precies 2 uur moet zitten. Niet minder, want dan werken ze geen van beiden. Niet meer, want dan kom ik in de knoei met mijn anderen pillen. Dus als je weg gaat altijd pillen mee, niet vergeten want dan is het de rest van de dag gedoe, DÁT is pas belastend!


Maar goed, de 9e bij de longarts dus bloed prikken. Tennminste naar de afdeling om bloed af te laten nemen uit de picc lijn (als hij het nog doet. Er zit geen heparine (bloedverdunner) meer in. Vertikte de verpleging de laatste keer omdat 'het niet in het protocol staat'. Nope, dat weet ik, klopt, maar mijn longarts heeft gezegd dat het beter was om er voor de zekerheid wél te doen omdat hij nu toch een tijdje niet gebruikt werk, dus dat gebeurde toen ik naar huis ging. De verpleging (of het protocol) wist het beter, dus geen heparine die keer. Ik hoop dus dat hij het nog doet voor mij..... en voor die betreffende verpleegkundige, mwahahaa!!) en ik kan de 9e gelijk weer een nieuwe pleister te halen.  ;-) Dan de 21e een belafspraak over de uitslagen. Als ik de 9e tenminste weer weg mag. Ik denk niet echt dat mijn longarts tevreden is met mijn 'vorderingen'. (die er niet bepaald zijn) maar goed, als ik er een beetje onderuit kan komen blijf ik mooi niet natuurlijk! ;-)Verder afwachten of de uitslagen van de MDL hetzelfde gebleven zijn, gestegen, of gezakt. Aan de hand daarvan gaan ze dus evt toch weer verder kijken (geen idee hoe) en evt behandelen met een ander soort medicatie... Anders hoeven ze even niks te doen. Afwachten dus...

2 opmerkingen:

 1. ha meid, fijn om weer wat van je te lezen!!!!! Blij dat je iig nog steeds thuis bent en hopelijk lukt je dat volgende week ook nog steeds :) blijf voor je duimen hoor!
  pfff al die protocollen en vpk's die t beter weten...irritant! Hopelijk loopt je picc nog volgende week (en heb je hem niet weer nodig voor een iv-tje :))
  Hou je taai meid!
  Liefs
  Jorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi die Ils
  Afwachten,afwachten......hoop dat het volgende week allemaal een beetje goed is.
  Doe je voorzichtig met jezelf want je bent al weer best lang thuis,op tijd je rust nemen he.....nou joh zien elkaar
  kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen