woensdag 18 juli 2012

Ziekenhuis dag 2

"Niemand weet hoe het gaat, of de klok morgen slaat,
laat dit het laatste zijn, laat dit het laatste zijn.
Neem mijn hand, sla een brug, geef nu mijn leven terug,
laat dit het laatste zijn, laat dit het laaaatste zijn.

Hoe lang nog? Lsst dit het laatste zijn!
Waneeer ben ik weer vrij?"

(zomaar een stukje tekst wat oorspronkelijk heel ergens anders over gaat, maar wat al een tijdje in mijn hoofd zit omdat het eigenlijk precies in een paar zinnen verwoord wat ik denk)

Vannacht heeeeerlijk geslapen in het hotel, wat was dat lekker zeg, na zo'n dag!!
En we hadden uiteraard schitterend uitzicht op mijn volgende hotel....


Vanmorgen pakte we al mijn spullen weer in en meldden we ons netjes zoals afgesproken om 10 uur op de afdeling.  Eenmaal daar bleek er nog niks geregeld te zijn. Ik moest eerst maar naar de onderzoeken gaan (foto en longfunctie) en dan zou het wel klaar zijn) Dus wij de spullen weer naar de auto gebracht en op naar de onderzoeken. Toen opnieuw spullen uit de auto gehaald en naar de afdeling. Half 12 was het inmiddels.
Nog altijd bleek er geen bed voor me te zijn. Dat was het moment waarop ik er meer dan genoeg van had. Ik had eigenlijk maandag al moeten komen, was al 2 weken aan het bellen en mailen over het hoe en wat wat de isolatie betreft, dus ze wisten al 2 weken dat ik kwam. Dan kom ik een dag later dan in eerste instantie de bedoeling was, en dan is er nog niks geregeld, dan laat je me de volgende dag terug komen, heb je nog niks klaar, en als ik er vervolgens voor de 3e keer sta nog steeds niet!! Ik was ZO kwaad!! Uiteindelijk werden we met spullen al een uur in het dagverblijf gezet om daarna naar een andere kamer te gaan dat gisteren gepland was. Maar ook een 2 persoonkamer, dus dat maakte me niet uit. Daar alles uitgepakt en een plekje gegeven, nog even samen wat gedronken en ik ben even gaan liggen, want ik was nog steeds erg moe.
Lig ik net een kwartier komen er twee verpleegkundigen met een hoop herrie binnenstampen dat het toch maar beter was als ik naar de kamer ging waar ik eigenlijk voor ingepland stond! Dat geloof je toch niet? Ik kookte van woede! Dus weer heel de zooi opgezocht, ingepakt en weer uitgepakt op de andere kamer. Toen ik daar nog maar net mee klaar was kwam één van de artsen die morgen de behandeling gaat doen. Gewoon even een praatje maken. Ik sta om 10 uur gepland, dus dat is wel fijn.
Direct na dat gesprek kwam het eten en daar zijn we nu net mee klaar. NU schrijf ik dit nog even en dan doe ik helemaal NIKS meer. Ik ben kapot, moe, alles doet pijn en mijn humeur is tot een dieptepunt gedaald. Ik lig nu zoals ik al dacht inderdaad naast een oude man. In die eerste kamer was het een oude vrouw. Deze man lijkt me veel aardiger, alleen snurkt hij volgens mij. Hij zit nu een beetje te slapen en dan snurkt hij al, haha! Dus dat is wel een beetje jammer. Ik hoorde hem tegen familie zeggen dat hij zo slecht slaapt 's nachts, dus ik hoop maar dat hij wel een beetje rustig is. Ik betwijfel ook of deze man de deur en de buitengordijnen wel dicht wil hebben. Maar goed, dat ga ik straks zien. En zo niet trek ik mijn bedgordijnen dicht. Beetje privacy voor de nacht. Hopelijk kom ik vannacht een beetje aan mijn rust en verloopt de dag morgen wat soepeler dan nu alles gaat tot nu toe.
Ik hoop dat ik begin volgende week lekker mee naar huis kan. Of als het half kan het weekeind al. Ik heb het alweer helemaal gehad, met heel die ziekenhuiswereld. Bah. Thuis bevalt me veel beter! :Y


Ik zal kijken of het lukt morgen een blogje te schrijven, zo niet doet mijn moeder het en sommige van jullie blijven toch wel op de hoogte van belangrijk nieuws via telefoon of sms. Maar ik hoop dat alles heel goed gaat en dat ik het snel zelf weer kan..

Of ik wel of niet naar de IC moet kunnen ze nu nog niet zeggen. Ook hoe lang ik moet blijven en wat er evt allemaal na de behandeling gedaan moet worden kunnen ze allemaal morgen na afloop pas zeggen. Afwachten dus... Spannend!!

Ik lig trouwens op kamer 65, bed 2

Dikke kus!

1 opmerking:

  1. Hey jullie samen
    Laat jullie niet gek maken he....,kom maar gewoon naar huis....kan je woensdag het geld op de markt uitgeven ipv in dat hotel weg te rotten terwijl er nog niets geregeld is...hou jullie taai,denk aan jullie,dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen