zaterdag 7 april 2012

Thuis dag 31

Daar ben ik weer even. Ik wilde al eerder schrijven, maar het kwam er steeds maar niet van. Of eigenlijk had ik er niet zo'n zin in waardoor ik het steeds uitstelde en er uiteindelijk inderdaad niks meer van kwam, haha! Maar goed, nu doe ik het écht eerst voor ik iets anders ga doen.


Om te beginnen is de poli afspraak van aankomende week wéér verzet. Dat was de 4e of 5e keer, ik ben de tel inmiddels kwijt geraakt. Maar ik stond erop dat ik toch volgende week terecht kon, al was het 's avonds om 22.00 uur, in wil nu die port-a-cath echt een keer doorgespoten hebben. Kijken of hij überhaupt wel werkt, want hij is nog nooit aangeprikt. En ik wil (samen met de huisarts) dat mijn bloed even na gekeken word op eiwit(tekort) en een (te laag) HB. Ik blijf namelijk maar moe moe moe en het vocht word alleen maar erger. De plasmedicatie is terug naar zijn normale dosering. Toen hadden we bedacht om te gaan zwachtelen en als mijn been dan dun was een steunkous. Dat was leuk bedacht, maar toen werd mijn onderbeen wel dun, mijn tenen, bovenbeen EN rechterbeen sprongen bijna uit hun vel - letterlijk. En pijn dat het deed, PIJN! Ik moest hem dag en nacht omhouden, maar na 2 nachten letterlijk geen ook meer dicht gedaan te hebben, en zo'n beetje alles behalve mijn linker onderbeen enorm opgezwollen was ben ik er mee gestopt. En nu zit het vast, haha! Ging het vocht eerst al die tijd naar de linker onderkant, nu zit het overal, zelfs in mijn handen, en daar blijft het. En het doet ook zonder zwachtels nog steeds heel erg zeer. Zo zeer dat ik amper normaal kan lopen, de trap kan ik bijna niet op of af omdat ik die beweging niet kan maken met mijn enkels door het vocht en door het vocht en de pijn in mijn handen kan ik me ook niet goed vasthouden. Dus dat is handig. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken heeft de hele week eigenlijk in het teken gestaan van slapen (of eigenlijk dus juist niet) en weet de huisarts niet waar het vocht en de pijn die daar bij hoort van kan zijn, behalve eiwit tekort. Dus we blijven het weekeind maar een beetje aan tobben en eigenlijk hoop ik stiekem dat het volgende week niet ineens weg is, dan kan mijn eigen longarts het ook even zien...Zodra ik op de poli geweest ben schrijf ik weer een stukje. Gelijk. Echt waar. Haha! ;-)


@ Anoniem 1; Bedankt voor de tip, maar ik leg mijn voeten / enkels al heel de dag en nacht omhoog..


@ Anoniem 2; Haha, nou ja, oke, weer iets geleerd! Maar dan is -ie wel super-mega-heelerg-resitend, heb ik weer, haha!

3 opmerkingen:

 1. Ha meid, balen joh dat t vocht je zo plaagt. Daar knap je ook niet echt van op. Ben ook benieuwd wat drB ervan vindt (zal wel weer niet typisch bij astma horen, denk ik :-))
  Sterkte!!!
  Dank ook voor je lieve mail!!
  Dikke kus
  Jorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Ilse
  Ja jeetje dat is niet lekker he al dat vocht,hoop dat er snel iets op gevonden wordt,ha ha je bent nog te jong voor steunkousen hoor...hoop dat je gezellige paasdagen heb,samen met je ma een paasontbijt dat is ook al jaren geleden,liefs van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo meis , nou dat is lekker allemaal zeg . maar een ding ils je bent nog steeds lekker thuis bij mensen die van je houden. hopen dat het vocht snel weg trekt. doe rustig ge van ons uit dordt xxx

  BeantwoordenVerwijderen