zondag 14 april 2013

Thuis dag 40


Afgelopen vrijdag is de kleine operatie aan mijn tenen (in een ander ziekenhuis dan het Erasmus) prima verlopen. Netjes op tijd, lieve arts en verpleegkundige, geen enkel probleem. De prikken waren vervelend, maar goed, dat kan niemand leuker maken.

Zo lang de verdoving nog werkte was het prima, vrijdagavond begon de pijn ietsje op te komen, vrijdag op zaterdag nacht bijna niet geslapen door de pijn. Ook zaterdag overdag ook flinke pijn gehad. Afgelopen nacht ging het ietsje beter, ik ben maar 3 keer wakker geworden van de pijn.

Maar.....In de loop van de ochtend...... PIJNNNNNN!!!! vreselijke pijn. Alsof het brandwond is waar ze naalden in steken. Geen zeurderig pijntje. Echt een pijn die niet te negeren is. Heel de dag is hij aanwezig, continu die pijn. Ik kan inmiddels wel janken. Ik ben het nu al zat.

Die pijn, 3 keer per dag het verband wisselen omdat de wond gespoeld moet worden. De plek waar mijn nagel weg geknipt is ziet er best redelijk uit. Maar de plekken waar bij beiden grote tenen de ontstekingen zaten die open gegaan zijn en er daardoor wild vlees is gaan groeien zijn nog steeds open. Er komt nog steeds heel veel vocht, bloed en viezigheid uit. Daardoor zit elke pleister, ieder verbandje IEDERE keer muurvast. Dan moet ik hem los weken en voorzichtig los trekken. En dat doet me ook een pijn joh! Oh, wat een verschrikkelijke pijn is dit.

Ik had gehoopt dat het inmiddels wat netter uit zou zien, maar niets is minder waar. De huid laat nog steeds verder los, dus de wonden worden nog steeds groter en de bovenste kootjes van beiden tenen zijn helemaal rood/paars/blauw. Het wilde vlees groeit ook maar door. Bij één teen is al niet eens meer te zien dat er een stuk nagel weg is gehaald. Zo snel ik het wilde vlees verder gegroeid... Volgens de arts moet het vanzelf over gaan, maar daar heb ik inmiddels weinig vertrouwen in. Het ziet er zo lelijk uit, en het doet zo verschrikkelijk pijn, dit kán niet normaal zijn.

Morgen komt de huisarts, laat ik hem er maar weer naar kijken. Morgenochtend naar de fysio, dat word echt alleen een intake, want ik kan amper lopen en geen schoenen of sokken aan omdat dat teveel pijn doet. De arts zei dat het allemaal vanzelf over moest gaan met spoelen en een pleister en dat je na 2 a 3 dagen het ergste gehad hebt en weer aardig normaal kan lopen. Nou, bij mij begint het vandaag pas. Het is écht veel erger dan gisteren. Maar een pleister is nog steeds niet genoeg voor de viezigheid die eruit komt. Met een vet gaas zou het waarschijnlijk niet vast plakken, maar dat durven we niet echt, omdat het op moet drogen...

Dus we zien het wel. Komende week word een rommelige week, morgen fysio en huisarts, woensdag longarts waar we heel de middag voor uit moeten trekken en donderdag kaakchirurg. Ik hoop toch echt dat mijn tenen dan wat beter zijn...

Ik ga nu maar mijn bed in met een slaappil. Hopelijk maak ik nu een keer een goede nacht. Dan voel ik de pijn tenminste ook niet.....

Tot later!

3 opmerkingen:

 1. Ach meid, wat ontzettend naar!! Ik zeg vaak voor de lol dat ik 'alleen maar wat aan mijn grote teen' heb, maar ik merk nu dat daar niet mee te spotten valt..! Wens je veel beterschap.Hopelijk is de pijn gauw minder en kan je je programma van de week een beetje doorgang vinden. Veel sterkte met alles!!
  Denk veel aan je, ook al merk je er vaak niet zoveel van..
  xxx
  Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Ilse
  Jeetje schiet niet op he, ws duurt het allemaal wat langer omdat je conditie niet zo best is...jammer dat je dan ook geen oefeningen kan doen bij de fysio...zo houdt alles elkaar een beetje in stand, dus geduld, geduld, snap dat je wel klaar bent met al dat geduld, maar je heb geen keuze,heel veel succes van de week, hou je taai, dikke kus van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Ilse
  Zo deze week alles achter de rug...hopelijk komen er geen onverwachte dingen uit de onderzoeken...en kan je nu een beetje aan je conditie gaan werken, hou je taai,liefs van ons

  BeantwoordenVerwijderen