maandag 25 maart 2013

Thuis dag 20

Tsja, vragen jullie je dat ook wel eens af? Of de lente en de zomer en nu ondertussen nog steeds niet aan willen komen? Nog niet eens een beetje. Wat is het koud he, bbrrrrrr.

Hier in huis schijnt het zonnetje ook nog niet bepaald. De afgelopen week had de griep, nadat ik hem heel lang had ontlopen -zonder griepprik zelfs!- toch te pakken. Goh, wat ben ik daar beroerd van geweest zeg! Afgelopen vrijdag leek het weer wat beter te gaan, maar sinds zondagochtend is het weer bal. Het begon die nacht al. Normaal slaap ik 's nachts redelijk goed. Ik word de laatste maanden altijd wel een paar keer wakker door pijn in mijn benen of voeten door het vocht, maar dit was anders. Het was geen slapen en ook niet echt wakker. Ik had continu van die gekke dromen, terwijl ik me tegelijk heel erg bewust was van de tijd. Iedere keer dacht ik 'oh, het is nu ongeveer 3 uur, het zal nu ongeveer 3.15 zijn etc. Heel raar. De afgelopen week waren sowieso rommelige nachten omdat ik door de griep maar bleef hoesten. Dat vonden mijn longen, spieren, keel en vooral die ene rib die ik een paar weken geleden gebroken of gekneusd heb niet leuk. Dus ik hem me tegoed gedaan aan allerlei keelsnoepjes. vieze bruistabletten, extra vernevelingen, extra prednison, zout water neussprays en een antibioticakuur. Ik hoop dat het genoeg is geweest en dat het niet weer opnieuw begint, maar ik begin er met het uur minder vertrouwen in te krijgen in dat het inderdaad weg is. Het leek weg....het was gewoon een schijnbeweging, haha! Ik hoor van veel mensen dat ze denken dat het over is en die dan toch weer in bed belanden, dus we zien het wel.

Verder is er nog weinig veranderd. De pijn en het vocht zijn er nog steeds. Ik geloof er ook niet meer in dat dat zomaar gaat veranderen. Het plan van het ziekenhuis begint met de huisarts langzaam vorm te krijgen. Hij heeft geïnformeerd bij de fysiopraktijk bij ons om de hoek. Die doen gevallen als ik eigenlijk nooit, maar gelukkig zien ze me graag komen, en dan niet als lastpost, maar als een uitdaging. Net als de huisarts. Het grootste doel de komende maanden word uit het ziekenhuis blijven en alles wat hun willen thuis gaan doen zodat we over een tijdje het laatst lachen in het zh en we ze kunnen laten zien dat we het prima zonder hun af kunnen.

Die weg is nog wel lang en zwaar en zal niet zonder tegenslagen gaan, maar we moeten iets. Als we alles gedaan hebben en het vocht en de pijn zijn er nog is het weer aan het ziekenhuis. Maar dan heb IK in ieder geval laten zien dat ik er ook moeite voor wil doen. Zodra de griep zeker weg is gaat de huisarts de eerste afspraak bij de fysio maken. Ik hoop dat dat volgende week of de week daarna is. De prednison is de afgelopen weken erg hoog geweest, maar die hebben we ook razendsnel weer gehalveerd. Nu gaan we dat langzaam verder afbouwen, net als de pijnmedicatie. Dat zijn de enige twee dingen waar het vocht nog van zou kunnen zijn. Dus ondanks de pijn en het lijf dat niet wil moet het wel gebeuren, anders kom ik nooit meer verder dan dit. Dus we zien het wel. Volgens de huisarts word het wel moeilijk. Alles bij elkaar, het word zwaar. De pijnstilling afbouwen veroorzaakt op zich ook al pijn. Bij de pijn die ik dus al heb. En dan daar bij gaan sporten, dus gegarandeerde spierpijn...Phoe......Maar goed, we bekijken het maar per week en we zien wel per week wat er gebeurd. Bij mij lopen plannen toch altijd anders dan ik ze plan, dus ach....We zien wel wat de tijd brengt....


Eerst van de rottige griep af komen. Echt eraf. Voor de rest van het jaar, en niet voor 1,5 dag, haha!

4 opmerkingen:

 1. Hey Ilse
  Hoop dat je snel opknapt en dan aan de slag met al de plannen, hoop dat het gaat werken, kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ilse,
  He balen dat het nu weer terug komt. Hopelijk gaat het snel beter.
  Dit weer werkt ook niet bevorderlijk jammer genoeg. Het is echt heel koud! Sterkte. Groetjes van ons ook voor je moeder. A-M

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi lieve ilse.

  hoe gaat het er mee?
  met mij gaat het goed.
  en het gaat goed op school.

  ik ben aan het logeren bij franz en liesbeth (en bij kevin.)

  dikke kus en een vrolijke pasen gewenst.

  daan (je neef)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lieve ilse
  fiesbeth lieve ilse
  bram

  BeantwoordenVerwijderen