woensdag 7 november 2012

Thuis dag 35

 
Vandaag is mijn verjaardag! Jeeeeej!!

Eindelijk kan ik het een keer thuis vieren!

De verrassing van zondag was een uitgebreide high tea met heel de familie. Dus dat was heel erg gezellig en vooral heel lekker! Er was echt van alles, zóveel lekkere dingen! Hhhhmmmmmm!!

Vandaag dus echt jarig/ Een rustig dagje. Er komen één voor één een paar mensen. Dat is ook wel goed, want ik ben nog steeds niet lekker. Nog steeds erg moe, benauwd, misselijk en vooral veel pijn.

Gisteren was ik op controle in het ziekenhuis. Ik mocht gelijk blijven. Maar dat doe ik natuurlijk niet, 1 dag voor mijn verjaardag! Ik voel er sowieso niks voor om te gaan. Om weer een week in een hok te gaan liggen waar ik niet uit mag. Tegen een muur aan kijken en de vreselijk lange dagen. Ik denk niet dat ik dat nog op kan brengen. Omdat mijn longfunctie heel slecht was, en ik veel zuurstof nodig heb, en dat eigenlijk al is sinds ik uit Groningen ben op anderhalve week na, vond zij dat er absoluut iets moest gebeuren. En ook dat ik eerder aan de bel had moeten trekken. Zoals mijn huisarts al een hele tijd wilde, maar wat ik zelf continu afgehouden heb. Ik heb haar verteld dat ik geen zin had in een opname. Bovendien zijn alle redenen waarom ik geen thuisinfuus kon krijgen, zoals het ineens heel slecht worden, nu niet meer aan de hand. Daardoor, is er behalve de vergoeding eigenlijk geen reden om geen thuisinfuus te geven. Want die AB die ik in het ziekenhuis krijg bestaat alleen in infuusvorm, en ik weet dat dat thuis kon. Dan moet ik alleen 1 dag, en misschien 1 nacht komen om alles aan te sluiten en uit te leggen. Verder wilde ze zeker weten of ze de goede AB zou geven, of onze apotheek dat kan regelen, of we het zelf kunnen of dat er bv 1 keer per dag thuiszorg moet komen om de cassette om te wisselen, en of de huisarts het er wel mee eens is. En dan maar hopen dat de verzekering het wil vergoeden. Een hoop vragen en onzekerheden dus nog. Maar ik ga er maar gewoon van uit dat het gaat lukken. Ze heeft mijn bloed en slijm op kweek gezet om te kijken of die resistente bact. weer actief is. Volgende week dinsdag belt ze me, en als het goed is heeft ze dan een hoop antwoorden. Dus het is afwachten. Als het om de één of andere reden niet thuis zou kunnen, kan ik eigenlijk niet onder een opname uit. Maar daar ga ik dan nog wel over onderhandelen. Dat ik mijn kamer uit wil, sowieso. Maar goed, ik zie geen reden waarom andere mensen het wel thuis kunnen krijgen en ik niet, dus ik hoop maar dat het bij mij nu ook eindelijk eens een keer mag.

Voorlopig heb ik dus in ieder geval nog een week uitstel gekregen. Tenzij het slechter word, dan moest ik komen, maar dat weet ik zo net nog niet. Dinsdag zullen we het wel horen allemaal. Voorlopig ben ik nog thuis en ga ik eerst van mijn verjaardag en alles wat daarbij hoort genieten!

9 opmerkingen:

 1. GEFELICITEERD!!!!!!!!!

  Met je verjaardag! En met t feit dat je nog thuis bent!!

  Wens je een gezellige dag toe! En heel veel beterschap! Hopen dat het thuisinfuus wat kan worden idd!

  Dikke knuf!
  Jorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd meid!!!

  Geniet van deze dag!! Laat je maar lekker verwennen door iedereen!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Ilse
  Hiep Hiep Hoera van harte gefeliciteerd met je 26e verjaardag,had ik al gedaan maar vandaag echt,hou het rustig he,dikke kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Leuk dat je het al zo uitgebreid hebt kunnen vieren thuis! Liefs van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ilse,van harte gefeliciteerd,geniet er lekker van en als alles weer wat rustiger is kom ik bij je langs hoor.

  groetjes christa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je een high tea hebt gehad! Gefeliciteerd met je verjaardag!! x Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo hieperdepiep hoera fijne verjaardag geniet ervan tot snel we bellen. gr van ons uit dordt xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Ilse
  Ben wel benieuwd naar dinsdag hoor,hoop op thuisinfuus...rustig aan he,kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi ilse,
  Fenne is helemaal weg van de stickers, ze wilde zelfs de douche niet meer uit. Erg leuk om je weer eens te zien en wat zie je er goed uit!!!Nu hopen dat je thuis het infuus mag hebben, want opname is ook niks. Ik ga voor je duimen.
  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen