woensdag 12 juni 2013

Thuis dag 104

Jawel mensen, we zijn de magische grens van 100 dagen thuis gepasseerd!

Ik zou eerst even heel kort over het zh bezoek van vorige week zijn. Héél kort. De pac werkt! That's all what matters!

De meesten van jullie weten dat we een weekeindje aan zee geweest zijn. En wat een goede planning met het weer!

Het was een heerlijk weekeind, waarin we veel gezien en beleefd hebben. Mooie mensen, zoals Maria en Martijn, die letterlijk hun huis voor ons open stelden en ons het gevoel gaven dat we écht even op vakantie waren. Iedereen die er zomaar even uit wil, ga naar hun! Voor info www.villalavendel.nl.

In het weekeind dat we daar waren was het vlaggetjesdag, en ondanks dat er bij de havens een frisse wind stond was het ontzettend druk. Zoveel verschillende mensen. Mooie mensen, lieve mensen, en eeuhm..... Tsja..... laten we zeggen bijzondere mensen.

De allereerste ontmoeting was na een (voor mij) lange klim de duinen op. Maar we hadden goed gegokt, want waar kwamen wij uitgerekend uit?! Bij de O'Neill beach-school.

Ja.....
 
Daar waren net een paar surfers uit de zee geklommen om te gaan chillen. Maar voor het chillen moet het zoute water afgespoeld worden. En dat deden ze aan de achterkant van het gebouw.
Zonder pakje.
Ja.

Maar wél langs de dijk! Dus......Ja......Dan weten jullie genoeg he......(we zijn hard doorgelopen hoor, écht, écht waar!)

Zo raakten we aan de praat met een operazangeres. Deden velen mensen een poging door te breken op het grote podium, hebben de officiële ouderwetse Scheveningse klederdracht gezien, indrukwekkend grote schepen, een turks (of wat dan ook, in ieder geval moslims, want vrouwen droegen hoofddoek) gezien in... Jawel, een viskraam! Die stonden daar met de hele familie harig ed schoon te maken! Hoe ingeburgerd wil je het hebben!? Verder kwamen we veel behulpzame mensen tegen (want tsja, de eerste dag is het best even zoeken van de havens naar het kurhaus) en kwam en in dé winkelstraat van den Haag langs "babrie's bar". En 3 x raden wie daar zat met man en kind. Juist. Onder welke categorie die vallen mogen jullie zelf bepalen, haha!

En zo was het een weekeind met ontzettend veel gebeurtenissen, avonturen en lekkere etentjes. Als afsluiter nog 'even' naar sister act geweest en toen moe, maar heel voldaan en met longen vol gezonde zeelucht weer richting huis!Maria en Martijn, nogmaals bedankt voor alles, jullie zijn toppers!

3 opmerkingen:

 1. Hey Ilse
  Ha ha mooi geschreven...stiekem met zijn 2en surfers kijken...die ouwe ma van je...en die man van Barbie...denkt dat die valt onder de bijzondere mensen...,fijn dat het een lekker weekend is geweest, en op naar de volgende 100 dagen thuis, kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Honderd dagen is een hele mooie mijlpaal, nu onderweg naar de 365, lijkt me een goed plan. Fijn te horen dat het een fantastisch weekend was en ja, de weergoden hebben ook hun best gedaan.

  groetjes; mads

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha! Dat van die surfers had je ons nog niet verteld! En nu op naar 365 dagen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen