zaterdag 8 maart 2014

Weer even een bericht

Vandaag nog een bericht van ons samen. De volgende misschien weer van haar alleen.

De afgelopen dagen zijn dagen geweest van veel verdriet, veel gepraat en veel uitzoeken en dit alles aldus Ilse zonder resultaat. Ondanks haar erge benauwdheid en de erge pijn heeft ze doorgezet, ze had nu eenmaal een plan. Ilse wil niet meer elke dag moeten vechten om aan lucht te komen en pijn te hebben alleen niemand wil wat. Ohh nee we moeten zeggen kan wat. Want iedereen waartegen ze heeft gepraat artsen, psycholoog enz zeggen we kunnen niets want de wet...............Ze begrijpen haar allemaal, snappen haar, horen haar aan en gaan de deur uit en dit alles eindigde voor haar op niets.
Toen heeft ze internet afgepluisd en mensen gevraagd om haar te helpen maar ze kwam er snel achter dat die mensen dan een probleem zouden krijgen als ze haar gingen helpen, dus dat wilde ze ook niet. Ilse haar lichaam is al zoveel medicatie gewend dat dit ook geen optie is. Als ze geopereerd moest worden of naar de i.c ging werd er tegen haar gezegd een olifant zou al plat gaan maar jij lig nog klaarwakker dus om dan thuis zelf iets te ondernemen op dat gebied val ook niet mee. Het is voor mij als moeder een heel dubbel gevoel, begrijp haar, snap haar maar mijn moeder gevoel zegt zo wat anders. Ilse praat over dit alles met iedereen en iedereen snap haar en zou achter haar staan alleen ze komt niet verder. Totdat............

De h.a heeft van de week de pijnmedicatie verdubbeld en op zich is dit nu wel redelijk te doen maar ze blijft  benauwd en dat is niet op te lossen. Ze heeft met h.a afgesproken niet meer naar zh te gaan, hij wil hier in mee gaan zover hij kan, want zegt hij als jij zo benauwd bent en in een coma raakt mag ik jouw hier niet laten liggen want dan zeg de wet ook weer wat. Ook kan de zuurstof thuis maar tot 9 en dan nog zijn de saturaties soms rond de 85 en is ze zo benauwd dat ze dan thuis echt moet vechten om aan lucht te komen, maar is dan een keus die ze maakt. Kortom we blijven in een cirkel draaien en wordt deze ooit doorbroken??? 

Vergeleken met de afgelopen dagen gaat het wat beter met haar, ze kan weer wat op haar benen staan is niet meer zo moe/suf en de pijn is te doen. De benauwdheid is nog wisselend zo staat de zuurstof op 5 en zo op 9 omdat het weer helemaal dicht zit en moet de kap op. We gaan maar proberen om gewoon verder te gaan met alles en we kijken wel hoe het gaat lopen. Elke dag is een verassing, en we nemen hem zoals hij is en komt.

We willen iedereen bedanken voor de lieve woorden, kaarten, smsjes, langs komen enz. dat doet ons goed.

Een lieve groet van Ilse en Dittie


5 opmerkingen:

 1. Lieve Ilse!!

  Wat ben je toch een dapper ding!!
  Pas goed op jezelf!

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Ilse (en Dittie)


  Zoveel tegenslagen en toch houden jullie je beide zo sterk! Echt knap hoor!
  Heel veel succes de komende tijd, hopelijk blijft het nu even op deze lijn!

  Heel veel liefs uit Limburg
  x Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is echt onvoorstelbaar dapper zoals je het doet en volhoudt.
  p.s; je weet me te vinden en mag altijd contact opnemen he.

  sterkte voor beide

  liefs van MADS.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey lieve jullie
  Hou jullie taai he...en je weet het...als ik iets kan doen...dikke kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag toch een klein feestje voor SARA..hou jullie taai, dikke kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen